Uz puno truda i odricanja došli smo do kraja školske 2019./2020. godine koja je bila posebna i neobična za učenike, djelatnike škole i nadležno ministarstvo zbog pandemije korona virusa COVID 19 koja je zahvatila cijeli svijet.

Po prvi puta svi navedeni akteri odgojno-obrazovnog procesa suočili su se sa „školom na daljinu“, odnosno on-line nastavom koja je počela 16. ožujka, a završila 12. lipnja 2020. godine.

Uz sve poteškoće tijekom prilagodbe novom načinu rada školsku godinu uspješno smo priveli kraju, prvenstveno zahvaljujući roditeljima, učenicima i nastavnicima/učiteljicama. Stoga se ovim putem OŠ „Lepenica“ na čelu s ravnateljem škole Vladimirom Čolićem svima zahvaljuje na odgovornom pristupu, strpljenju i suradnji u teškom razdoblju tijekom pandemije, posebno roditeljima bez kojih ovaj proces ne bi bio uspješan. Za znanje nikad nije kasno, pa ako smo što propustili ne sumnjam da ćemo nadoknaditi u narednom razdoblju.

Iz ove situacije mnogo smo toga naučili, koliko smo važni jedni drugima i da svatko od nas može svojim malim radom doprinijeti društvu, stoga neka to bude i poruka našim učenicima devetih razreda koji idu u nove školske izazove i biraju svoja životna zanimanja. Iako nisu imali mogućnosti da se od osnovne škole oproste ekskurzijom i završnom svečanom priredbom kako su to činile prethodne generacije, ostat će posebno upisani u povijesti škole, ne samo po znanju i vedrom duhu, (čak četiri učenika generacije) nego i kao posebna generacija, neki su od šale nazvali COVID 19/20 generacija 🙂

Našim malim maturantima želimo sretno i uspješno daljnje školovanje, da iz osnovne škole uz znanje ponesu najljepša sjećanja i iskustva, neka također prihvate isprike ako je bilo možda koji put nerazumijevanja u našim odnosima.

Učenici završnog devetog razreda slikama i pismom su se oprostili od svoje škole (možete pogledati u galeriji na Facebook stranici škole), a isto je učinila i razrednica Irena Pecirep čije pismo pozdrava učenicima prenosimo u cijelosti:

I OVE GODINE OPRAŠTAMO SE OD JEDNE GENERACIJE UČENIKA DEVETOG RAZREDA. TO JE GENERACIJA 2016. / 2020. NJIHOVA RAZREDNICA BILA JE PROFESORICA ENGLESKOG JEZIKA IRENA PECIREP, KOJA JE SVOJIM UČENICIMA NAPISALA SLJEDEĆE POZDRAVNO PISMO

„ Draga moja djeco!

Draga moji Ljiljana, Antonijo, Gabrijele, Mihaele, Filipe, Sandi, Olja, Ivane, Laura, Magdalena, Davide, Ivona, Nikola, Božana, Marko i Leo!

Bili ste i ostali neponovljiva generacija. Mali buntovnici uvijek spremni da se bore za pravdu. Svatko od vas poseban je na svoj način.

Puno toga smo prošli zajedno kroz ove godine školovanja. Bilo je tu puno smijeha i zabave.

Svi vi ste dobra i pametna djeca i vaši roditelji trebaju biti ponosni na vas jer znam da ja jesam. Znajte da u meni uvijek imate prijatelja.

Želim vam da budete zdravi i sretni sa svojim obiteljima, da u životu pronađete svoj put i ostvarite svoje snove.

Čestitam vam svima na završenom osnovnom školovanju i ne sumnjam da ćete biti uspješni u daljnjem radu.

Zapamtite što više znate, više vrijedite. Nikada nemojte prestati da ulažete u svoje znanje.

Knowledge is power. ( Znanje je moć.)

Sve vas voli, vaša razrednica.“